Fortsätt till huvudinnehåll

Om du vore min

Den här veckan är det tema husdjur hos bloggen Kulturkollo. Jag har skrivit en egen bok om mitt drömhusdjur :-)

När jag är ute på författarbesök hos yngre elever brukar jag presentera mig själv med en "tankekarta". I mitten finns ett foto där jag sitter och skriver. Runt om finns saker som hör ihop med mig: skidor, husvagn, mörk choklad, böcker ... och en brun pudel! Då tror alla att jag har en hund, men istället leder jag in samtalet på saker man kan drömma om - exempelvis en brun pudel.

Både maken och jag hade hund i familjen när vi var barn och jag hoppas på hund igen någon gång i framtiden. Vi har pratat en hel del här hemma men har ännu inte vågat ta steget att bli hundägare. En hund behöver sällskap och motion vilket inte är några problem så länge jag jobbar som jag gör just nu. Alltså hänger hundbeslutet tätt samman med min framtida karriär ...

Men har man ingen hund så får man väl skriva om en, tänkte jag och lät Linus träffa Flisa i bok nummer tre av serien Djurdoktorn. Flisa är ingen brun pudel, men hon är en svart dito!