Fortsätt till huvudinnehåll

Inför läskunnighetens dag

I morgon den 8 september är det internationella läskunnighetens dag, en dag instiftad av FN för att uppmärksamma hur viktig läsningen är för vår utveckling. Läs- och skrivkunnighet är en mänsklig rättighet och grunden för ett demokratiskt samhälle. Dessutom en källa till glädje, inspiration, fantasier och avkoppling ...

Du som regelbundet läser min blogg har redan märkt att "läsglädje" är ledordet för mycket av mitt arbete. Och självklart vill jag uppmärksamma och lyfta läskunnighetens dag på något sätt. Förra året firade jag dagen med min egen bokrelease på biblioteket i Kungsbacka. I år blir det genom att prata läsning och möjligheterna med lättläst i radio. Igår hälsade journalisten Ann Jornéus på här hemma och spelade in inslag för P4 Halland och Kulturnytt. Ann och jag hade massor att tala om och tiden sprang iväg. Vi får se hur mycket som sänds i morgon ...

Kommentarer

  1. Det är så oerhört viktigt med läskunnighet - nästan lika viktigt som läsglädje:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar