Fortsätt till huvudinnehåll

En liten författarvecka

Det är märkligt hur sällan min veckoplanering står sig ... Nåja, jag har jobbat på och det är huvudsaken. Veckan har nämligen fyllts av ännu fler korrekturrundor för mina fyra januariböcker: Minifakta om kattungar, Minifakta om hundvalpar, Tyras husvagn: Äppeltjuven och Djurdoktorn: Linus och Teddy. Det kommer att bli fin-fina böcker allihop, det lovar jag! Bered dig på super-söt-chock när det gäller faktaböckerna ... kattungar och hundvalpar.

Veckan har även levererat två roliga överraskningar. Dels har jag har sålt en novell till en veckotidning, dels har jag fått snabb, positiv respons på ett inskickat spontanmanus. När det gäller novellen så är allt klappat och klart, den kommer att publiceras i Hemmets Veckotidning nummer 43 och jag kan avslöja att den till viss del handlar om hundliv. När det gäller responsen på mitt inskickade manus så är jag helt medveten om att ingenting är färdigt, men att få respons från ett, för mig nytt, etablerat förlag - det är alltid peppande!

Det har också varit fest i veckan. Tukan förlag firade 10 år och bjöd på middagsmingel och musik. Mycket folk var på plats och jag träffade flera härliga människor som jag jobbat med, exempelvis Karin som är förlagschef på Tukan, Pernilla (KAP Pernilla Karlsson) som varit projektledare och redaktör för flera av mina böcker och Anna på Gyllene Snittet bokformgivning som formgivit en del av dem. Jag träffade även trevlig kvinns som arbetar på Pocketgrossisten, bland annat Helena som jag känner som @kustboktanten på Instagram. Alltid roligt att mötas i verkliga livet! Självklart hann jag även att byta några ord med kvällens huvudpersoner, ägarna till Tukan förlag Christian och Sara Bang-Melchior, som syns på bilden nedan.

Nu ska jag färdigställa mina svar om testläsare till en intervju med tidningen Författaren och sedan ska jag ta hunden till frisören för fix inför morgondagens utställning. Trevlig helg!

PS. Jag måste balansera detta hurtiga inlägg lite. Veckan har även levererat tre (!) avslag på manus från mitt "hemmaförlag" Nypon. Sådant händer också i en författarvardag.

Kommentarer