Fortsätt till huvudinnehåll

Jobbmåndag

Nu drar vi igång vardagen hemma hos oss och efter en ovanligt fin semester så känns det riktigt bra! Är du nyfiken på vad vi hittat på så kan du kolla in min andra blogg, Campingfamiljen. Och kanske är det en smygstart idag eftersom skolan inte börjar förrän om två veckor, men maken är på jobbet, yngsta är på fritids, äldste rår sig själv och jag har morgondagens skrivarverkstad i Falkenberg att förbereda.

Fast jag började faktiskt att jobba redan i lördags då jag var en av de utställande författarna på Haverdals bokmässa. Det blev en trevlig stund med ett hundratal besökare som bland annat lyssnade när Ulrika Larsson från Akademibokhandeln Halmstad city boktipsade och presenterade de medverkande författarnas böcker. Det är alltid speciellt att höra någon annan berätta om ens egen bok. Särskilt i positiva ordalag! Jag hade bett Ulrika fokusera på Taggad på Insta men vid mitt bokbord blev böckerna om Tage på camping mest populära - kanske inte så konstigt med tanke på att hela mässan hölls på Haverdals camping.

Jag har många olika uppgifter att ta tag i och jag ska verkligen försöka att inte stressa upp mig. De kommande veckorna ska jag planera för ett framträdande på Bokmässan i Göteborg, strukturera mitt gästläraruppdrag för Linnéuniversitetets kurs Att skriva barnlitteratur, korrläsa manus till januariböckerna, stötta marknadsföringen av nya serien Tyras husvagn och skriva förstås! Förutom att jag ska skriva flera nya manus till pågående serier så har jag tänkt att vika en dag i veckan åt ett helt annat projekt; att skriva vuxenmanus. Det är något jag pratat om i ett par år men när jag ska börja känns det alltid övermäktigt och så stannar det vid skisser i ett anteckningsblock. Men man behöver ju som bekant inte äta upp hela elefanten på en gång.

Jag har även en del andra planer som rör mitt företagande, men om detta får jag berätta en annan gång ...

Jag avslutar med en bild från Haverdals bokmässa. Bilden är fotad av Susanne Schemper, som var min bordsgranne på bokmässan. Susanne är aktuell med en psykologisk spänningsroman på bokförlaget SOL.

Kommentarer