Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmärken, Mininypon och Astrid Lindgren

Titta så fina bokmärken förlaget tagit fram till böckerna i serien Djurdoktorn! Det blir perfekta gåvor på kommande skolbesök och andra författarframträdanden.

Ännu mer perfekt är att det snart kommer en ny bok om Linus och hans mamma - men i det nya formatet Mininypon hos Nypon förlag. Mininypon är korta berättelser som vänder sig till de allra fräschaste nybörjarläsarna på lågstadiet. Böckerna är inte större än vykort, de innehåller sju uppslag med härliga färgillustrationer och nyskrivna, riktigt korta berättelser. Bara tre-fyra meningar per uppslag. Jag vet varken titel eller omslag på mitt första Mininypon men jag vet att boken ska komma ut i januari.

För övrigt förbereder jag helgens föreläsning på Linnéuniversitetets kurs Att skriva barnlitteratur, en nätbaserad kurs med träffar på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Jag var själv student på kursen hösten 2011, var gästlärare förra hösten och nu har jag fått den äran ytterligare en gång. Det ska bli så fint att få vistas bland skrivande människor och uppleva miljöerna runt Astrid Lindgrens barndomshem igen!

Kommentarer