Fortsätt till huvudinnehåll

Gästlärare "hemma hos Astrid"

I lördags föreläste jag som gästlärare på Linnéuniversitetets kurs Att skriva barnlitteratur. Det är en nätbaserad kurs med tre träffar på Astrid Lindgrens Näs. Min föreläsning handlade om att skriva lättläst skönlitteratur men vi kom även in på annat som rör författaryrket. Kursens signum är att hålla sig nära branschen och beröra praktiska frågor kring förlagssamarbeten och liknande. Vid nästa träff kommer bland annat en förläggare att föreläsa.

Jag hoppas att nuvarande studenter inspireras av att träffas "hemma hos Astrid", på samma sätt som jag gjorde när jag gick kursen 2011. För mig var kursens halva värde att träffa andra skrivande människor i just den här miljön och flera av mina gamla kursare är numera mina skrivande kollegor.

Oavsett om man skriver eller ej så är trädgården runt Astrid Lindgrens barndomshem verkligen värd ett besök. Där finns härliga miljöer med gångar, vattendrag och mängder av kreativa planteringar.

Kommentarer

  1. Det låter jätteroligt! Är övertygad om att det var mycket lyckat.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar