Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivprocesser

Trots att den gamla magin kring manusskrivandet bröts i och med att mina första böcker antogs, älskar jag fortfarande att höra om andra författares metoder och processer. Alla arbetar på olika sätt. En del är väldigt stukturerade, andra skjuter mer från höften. En del arbetar med dramatiska bågar och post-it-lappar, andra flödesskriver.

För att få in nytt syre och behålla lusten i mitt skrivande försöker jag variera mitt sätt att arbeta. Även om jag ganska tidigt kom fram till att synopsis inte är min grej så testar jag just nu att göra ett synopsis i bilder. Men jag kallar det att rita en serie, eftersom jag är så fascinerad av serier och gärna skulle vilja arbeta med det. Behöver jag påpeka att det inte är själva tecknandet som är min styrka?!

Inspiration till att testa den här metoden har jag i alla fall fått från Skrivarpoddens film om tio-bildsynopsis på YouTube.

Kanske kan detta vara grunden till bok nummer fyra i serien om Tyras husvagn? Tipset om att inte underskatta den motiverande kraften i ett kul pentroll, fick jag under ett samtal mellan några illustratörer på Litteralund :-)

Kommentarer

  1. Skjuter från höften, ja, det är exakt vad jag gör😆 Och penntroll är fantastiskt glädjande företeelser. Hoppas serieupplägget funkar fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att skjuta från höften är mitt vanligaste arbetssätt men seriemetoden gav mersmak ...!

      Radera

Skicka en kommentar