Fortsätt till huvudinnehåll

Tre böcker om Tyra

Jag startar veckan med att packa upp mina friex och där finns bland annat Utelåst, som är den tredje boken i serien Tyras husvagn ...

Tyra och hennes pappa är ute med den runda husvagnen som Tyra kallar silverkulan. Den här gången är de på en camping vid havet. Tyra längtar efter att bada och pappa vill såklart titta på fåglar. Solen lyser och vattnet är skönt. Men efter badet kommer de inte in i husvagnen. Dörren har gått i baklås! Som tur är lyckas Tyra lösa situationen på ett smart sätt och jag kan avslöja att jag själv har varit med om just detta - men då vår det min son som fick rycka in och rädda situationen.

Utelåst fick det här fina omdömet av BTJ:s lektör:
Utelåst är den tredje boken i serien Tyras husvagn. Den passar fint som en första kapitelbok att läsa på egen hand, för den som just kommit igång med läsningen.

Författaren beskriver trovärdigt en händelse som kunnat förstöra större delen av resan. De korta meningar med mestadels ljudenligt stavade ord är placerade i en luftig layout. Illustrationerna är målade i mustiga färger och visar camping- och badmiljö. För illustrationerna står Anna Westin.

Du hittar Utelåst och de andra böckerna i serien Tyras husvagn hos exempelvis Nypon förlag, Bokus och Adlibris. Och på de flesta bibliotek!

Kommentarer