Fortsätt till huvudinnehåll

Vimmerby berättar

Jag har precis varit i Vimmerby en sväng. Jag var där för att hålla en föreläsning om att skriva lättläst barnlitteratur för studenterna på Linnéuniversitets kurs Att skriva barnlitteratur. Det är tredje året jag är gästlärare på kursen men den här gången var min föreläsning en del av den sprillans nya litteraturfestivalen Vimmerby berättar, vilket innebar att även festivalbesökare fick lyssna. Och faktiskt var det riktigt mycket folk i publiken, främst lärare och bibliotekarier.

Dessutom sprang jag på några branschkollegor och fick möjlighet att sitta ner och prata med Mårten Melin, Marit Törnqvist, Susanna Lönnqvist, Carina Gabrielsson Edling och Åsa Storck.

Festivalen var utspridd mellan olika lokaler (kulturskolan, Astrid Lindgrens Näs, kommunhuset, biblioteket, bokhandeln och stadshotellet) så det är svårt att uppskatta hur många besökare som var där totalt. Jag föreläste på kulturskolan och alla föredrag jag lyssnade till i den lokalen var välbesökta. Att Emelie Schepp, Martin Widmark och Mark Levengood drog publik på fredagen och lördagen tar jag för givet, men då hade jag redan kört hemåt.

Oktober är verkligen en fin månad för en road trip över landet, med alla gula löv som kantar vägarna.

Kommentarer