Fortsätt till huvudinnehåll

Fakta om parasport

En av höstens böcker är Fakta om parasport. Parasport är idrott för personer som har någon form av funktionsnedsättning. En parasport kan vara vilken idrott som helst, som ändrats lite för att fungera för alla. Det kan också vara en idrott som från början skapats för att bli en parasport. Det finns väldigt många olika idrotter som platsar under det här paraplyet och en faktabok på lättläst svenska kan såklart inte täcka hela området.

I boken finns korta presentationer av sporterna alpin skidåkning, boccia, bordtennis, elhockey, fotboll, friidrott, goalball, judo, mattcurling och simning. Det finns även en del fakta om funktionsnedsättningar, klassindelningar och tävlingar. Min tanke med boken är - som vanligt - att locka till läslust via ett intressant ämne. Men om någon skulle bli sugen på att testa en ny sport, så är det självklart en positiv sidoeffekt!

Igår arrangerades Svenska Parasportgalan där man uppmärksammade förra årets fantastiska prestationer inom parasporten. På grund av virusläget sändes galan via Parasport Sveriges sociala kanaler. Fördelen med en sådan lösning är att det går bra att se galan i efterhand, exempelvis på YouTube.

Fakta om parasport kommer ut på Nypon förlag i slutet av augusti.

Kommentarer