Fortsätt till huvudinnehåll

Inställda besök

Litteraturveckan i Göteborg ställdes in så det blir inga författarbesök för mig i nästa vecka. Det här var ganska väntat och troligen helt rätt beslut. Men för mig innebär inställda bokningar en betydande ekonomisk förlust. Idag lever väldigt få författare på royalty från sålda böcker, i mitt fall utgör författarbesök och föreläsningar minst en tredjedel av årsinkomsten.

Skyddsnätet ser helt annorlunda ut för egenföretagare och för många kulturarbetare innebär de inställda jobben under virusets framfart en ekonomisk katastrof. Jag vet att de flesta branscher lider just nu, men hittills har jag inte sett något krispaket för kulturen.

Jag erkänner, jag har en deppig dag. Som lök på laxen fick jag även negativt besked på en ansökan om arbetsstipendium.

Här kommer en fin bild för att pigga upp tillvaron, både din och min. Det kommer en tid efter Corona.


BIld av Sinousxl från Pixabay

Kommentarer