Fortsätt till huvudinnehåll

Ny arbetsvecka

Att fylla femtio är fint, det är ingen hejd på firandet. I lördags blev jag bjuden på en överraskningsmiddag hos min bror med familj och fick en vacker tavla i present.

Nu återgår vi till det normala och framför mig ligger en arbetsvecka som kan bli riktigt bra. Kalendern är fullbokad även i mars, men mina deadlines är mer överkomliga än de var i februari. Skrivarlyan är nystädad och lukten av såpa bidrar säkert till en harmonisk känsla. Den här veckan blir det ännu mer redigering, kontroll av bilder och layout och till slut (förhoppningsvis!) korrektur av höstens faktaböcker. Jag ska även arbeta med en lättlästbearbetning av en annan författares text.

Sedan har jag en ny grej på gång och kanske hinner jag lura lite kring detta under veckan. Stänger man en dörr, kan en annan öppnas och jag tackade ju nej till en utgivning häromveckan. Det kan bli något helt annat av det projektet, men ingenting är bestämt - så jag kan inte säga mer ännu. Men jag kan berätta att jag ikväll ska på ett "författarmöte" och samtal om normkritik i barnlitteraturen och det ser jag verkligen fram emot.

Längre fram i mars väntar flera författarbesök, men även en del skrivande, både egna texter och bearbetning av andras.

Fortfarande kan jag njuta av blommor från födelsedagen, bland annat den här fina buketten som kom med bud från Nypon och Vilja förlag. Måndag, såpa och blommor - älsk på det!

Kommentarer