Fortsätt till huvudinnehåll

Författarvecka Forshaga och nytt förlagsavtal

Den här veckan har jag medverkat på Författarvecka Forshaga. Det är ett återkommande projekt, där alla elever i årskurs 1-9 i Forshaga får besök av en författare. På grund av pandemin ställde man tidigt om för att genomföra projektet digitalt, så jag har träffat kommunens alla ettor och tvåor via datorn. Övriga författare har varit Måns Gahrton, Emma Askling och Magnus Ljunggren. 

Jag måste erkänna att jag hade vissa funderingar kring hur det skulle gå att göra digitala författarbesök - men allt har fungerat superbra! Eleverna var väl förberedda och det blev fin interaktion mellan våra skärmar. I allmänhet har barn lättare att fokusera på skärmen än vad vuxna har. Jag har kört ett upplägg där vi växlat mellan att jag talar till bilder och att eleverna ställer frågor och i de flesta klasser har vi haft 50 minuters lektion, utan paus. 

Tekniken har också fungerat bra, en person från IT-avdelningen fanns med och släppte in mig och lärarna i det gemensamma digitala rummet. 

Nu ska jag pusta ut. Att genomföra tre digitala lektioner per dag i en hel vecka, kräver kraft. Jag är rätt trött på min egen röst, om man säger så. Men jag har redan fått fin återkoppling från lärare och arrangörer, vilket såklart känns jättekul!

För övrigt så avslutades veckan på allra bästa sätt, nämligen med ett nytt förlagsavtal. Nästa år kommer jag ut med en lättläst bok på LL-förlaget. LL-förlaget är en del av Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) och deras uppdrag är att komplettera lättlästmarknaden med böcker för vissa målgrupper. Och vilken målgrupp jag skrivit för, väntar jag med att avslöja. 

Trevlig fredag! 

Så här kan ett författarbesök se ut ...


Kommentarer