Fortsätt till huvudinnehåll

Blåmesen

 Idag är det Anna-dagen och dags att lägga lutfisken i blöt. Nja, det hoppar jag över. Men när jag var barn så var detta min namnsdag eftersom Ann-Charlotte inte finns med i almanackan. Dessutom hade min mamma först föreslagit att jag skulle heta Anna-Charlotta, men hon förlorade "striden" mot pappa. Han tyckte att namnet lät för omständigt. 

Idag var det en fin vän som gratulerade mig på namnsdagen med följande text ur Sofia Sivertsdotters bok Ord för dagen - 365 texter för styrka & sinnesro. Tänk vilket sammanträffande att just dagens text handlade om blåmesar. Jag älskar denna fågel! Jag har till och med låtit tatuera en blåmes på axeln. 

Fjäderdräkt

Blåmesen stoltserar i blått och gult, stannar kvar på vintern för att ge oss färg. Kanske har vi alla en kulör? En färg som följer oss genom årstider och liv, som en unik fjäderdräkt. Vitt är renhet, ärlighet och andlighet. Svart är elegans, mystik och kraft. Grått är lugn, neutralitet och kontroll. 

Brunt är jordnärhet, trygghet och praktiskhet. Blått är trovärdighet, lojalitet och kunskap. Grönt är harmoni, lugn och pånyttfödelse. Gult är energi, livlighet och hopp. Orange är glädje, enkelhet och spontanitet. Rött är ilska, passion och energi. Vilka färger bestå vår fjäderdräkt av?

Hjälp mig idag att uppskatta och ta hand om de färger jag har omkring mig. Gör mig medveten om vilken fjäderdräkt som är min. Låt mig använda de kulörer som talar mest till mig och inreda min närhet så att den blir en förlängning av den jag är.

Sofia Sivertsdotter

Foto: Robin Greenwood/Pixabay


Kommentarer