Fortsätt till huvudinnehåll

Flitens lampa lyser

 Flitens lampa lyser på kontoret ikväll. Eller kanske ännu hellre "flitens gran", om man ser på bilden nedan. Det är sällan jag jobbar på kvällar och helger, det funkar dåligt med mitt familjeliv. Men ibland får man göra undantag och just nu är det lite snärjigt. 

Jag ska inte lämna några manus före jul, men i början av nästa år är det dags att lämna både ett biografimanus, ett faktamanus och två översättningar. Jag har även några skönlitterära manus som är under arbete. Att skriva biografier tar tid. Först ska jag läsa in mig på huvudpersonen och sedan välja ut det som är mest intressant och relevant och skriva enkelt och lättläst om detta. Urvalet är svårast, men nu ikväll känner jag att saker och ting föll på plats. 

Idag fick jag min första bokning för nästa år. Redan i januari ska jag tala om lättläst för vuxna inför en grupp läsombud som jobbar på äldreboenden och gruppbostäder. Fokus ska vara böckerna i serien Emmas liv men jag tänker att Marie Curie - ett liv också kan passa. Och kanske den nya boken Ivan är vårdbiträde? Träffen kommer att genomföras digitalt (såklart!), men det är jag numera van vid. 

Region Halland har under året gjort en del nya satsningar för att stötta regionens kulturliv genom pandemin. Det har varit extra utlysningar av stipender och andra stöd till olika kulturprojekt. Själv sökte jag det som kallades "Lektörs- och redaktörsstöd för prefessionella författare". Och jag fick 10 000 kronor att använda till en lektörsläsning! 

Du som har följt den här bloggen, vet att jag arbetar med ett vuxenmanus. Men i ärlighetens namn får detta manus alltid stryka på foten när jag har andra böcker på gång. Betalda uppdrag måste gå först, sån´t är livet. I varje fall mitt liv. Nu fick jag verkligen en spark i baken! Jag ska absolut skriva såpass "färdigt" att jag kan ta in en lektör i processen. En lektör är en "proffsläsare", som kan hjälpa till att lyfta fram både guldkorn och brister i ett manus. 

Imorgon händer en annan kul grej, då ska jag delta på en kurs som handlar om att skriva för ljud. Det ska bli intressant, godkväll!Kommentarer