Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagsblogg i maj

 Oj, vad tiden går! Jag har flera bollar i luften, och den största badbollen är manus till nästa lättlästa biografi. Först kändes det motigt att dra igång ett sådant stort projekt, precis när jag avslutat biografin om Gustav Vasa. Men sedan lossnade allt och de senaste veckorna har arbetet flutit på fint. Det är för tidigt att avslöja vem jag skriver om, men det är en kvinna och det är mer nutidshistoria än Vasatiden. 

Arbetet med biografin har varvats med redigering och korr för höstens böcker. Jag kommer faktiskt ut med böcker på fyra olika förlag i höst: 

  • Fakta om Gustav Vasa, Nypon förlag
  • Gustav Vasa - Ett liv, Vilja förlag
  • Boris är lokalvårdare, Vilja förlag
  • Leva tills jag dör, LL-förlaget
  • Fem böcker i serien Mia och Tarek, Bona Signum

Jag har även gjort tre översättningar som kommer ut i höst: Minifakta om fladdermöss, Minifakta om motorbåtar och Koll på framtidens uppfinningar. Och för tydlighetens skull, både Nypon och Vilja finns i Studentlitteraturs organisation. 

Nu i veckan hade jag vårterminens sista författarbesök, ett digitalt besök i Gävle. För ett år sedan var ett digitalt författarbesök något extra ordinärt - idag är det ett helt naturligt och bra alternativ. Jag tror att digitala författarbesök kommer vara en möjlighet även efter pandemin. På det här sättet kan jag besöka skolor och bibliotek som geografiskt ligger långt från västkusten, och den som bokar slipper betala för resa och boende. Vinn-vinn! 

Och med detta, tar jag helg ... Trevlig fredag!Kommentarer