Fortsätt till huvudinnehåll

Charmig feelgoodpärla

 Häromdagen fick jag BTJ:s omdöme om Leva tills jag dör. Och jag vet inte om jag någonsin fått ett sådant fint omdöme! Helhetsbetyget blev 5 av 5 och i BTJ-häfte nummer 21 så skriver lektören bland annat: 

"Läsaren kan med lätthet föreställa sig de olika miljöerna och det går också lätt att lära känna och tycka om karaktärerna. Man kommer snabbt in i handlingen och spännande moment i vardagen driver berättelsen framåt. Leva tills jag dör är en varm, rolig, hoppfull och charmig feelgoodpärla som kan läsas av vuxna i alla åldrar. Jag ser fram emot att läsa mer om Vanja och Rolf!"

Leva tills jag dör vänder sig i första hand till seniora läsare som inte längre orkar koncentrera sig på längre berättelser, kanske på grund av begynnande demens. Men jag tror precis som BTJ:s lektör, att boken passar alla vuxna som vill läsa en härlig berättelse om att ta vara på livet. Hör bara hur LL-förlaget beskriver boken i sin katalog: 

Vanja svänger in med husbilen på Solvikens camping. Hon lyssnar på Lasse Stefanz, det brukar alltid få henne på gott humör. Men hon kan ändå inte riktigt slappna av. Högt blodtryck, sa sköterskan på vårdcentralen. Skulle Vanja ha högt blodtryck? Hon har just lyckats skaka av sig oron när hon ser att någon har ställt sin husvagn på hennes plats.

Husvagnen tillhör en man som heter Rolf. En man så charmig att Vanjas irritation snabbt går över. Det visar sig att Vanja och Rolf har massor gemensamt. Bland annat vet de båda två hur snabbt livet kan ändras. Vanja tänker att det kanske vore mysigt att träffa Rolf på Solviken igen, men Rolf har helt andra planer för framtiden …

Leva tills jag dör är lättläst feelgood som väcker frågan om vad som egentligen är viktigt i livet. En bok om att våga prova, medan tiden finns. För vi lever bara en gång.

Leva tills jag dör släpps om en knapp månad, den 20 oktober, men redan nu går det att "bevaka" boken i nätbokhandeln, bland annat här hos Bokus. 

PS. BTJ betyder Bibliotekstjänst. Det är ett företag som bland annat säljer böcker och tjänster till biblioteken. En av tjänsterna är att låta lektörsläsa alla nya böcker och ge dem omdömen som kan fungera som vägledning vid bibliotekens inköp. När det gäller böcker på lättläst svenska så är det här omdömet oftast den enda "recension" boken får och därmed väldigt viktig!Kommentarer