Fortsätt till huvudinnehåll

Höstens författarbesök

 I höst är jag bokad till två större projekt när det gäller författarbesök och det är såklart jättekul! Jag är även bokad till ett "återbesök" på en gymnasiesärskola, och att bli bokad på nytt är ju alltid väldigt hedrande. 

Först ut är Läsning Pågår i Linköping. Det är ett återkommande projekt med syfte att stärka intresset för läsande och skrivande, med hjälp av författarbesök. Det är första gången jag är med och under en oktobervecka kommer jag att träffa treorna på fem olika skolor i Linköping. Flera andra författare medverkar och Författarcentrum Öst är "motorn" som sköter urval, bokningar, boende och fakturor. 

Det andra är ett faktaboksprojekt på Engelska Skolan i Skellefteå, där jag ska inspirera fyrorna när de skriver egna faktatexter. Under fem lektioner kommer jag att berätta om hur jag arbetar med mina faktaböcker och det blir allt från research, källkritik och urval till skrivande, redigering och bilder. Jag ska även ge respons på elevernas texter. Men resan till Skellefteå får vänta, jag kommer nämligen att träffa eleverna via datorn. Pandemin har lärt oss att tänka i nya banor och digitala författarbesök är en ny möjlighet!

Någonstans mellan dessa två projekt ska jag även till Agnebergsgymnasiet i Uddevalla. 

Är du intresserad av att boka mig för författarbesök? Hör bara av dig! Det finns även mer information i min presentation hos Författarcentrums förmedling. 

Min hylla för faktaböcker börjar bli rätt trång ... 😏Kommentarer