Fortsätt till huvudinnehåll

Full pott till Karin!

 Jag hade verkligen önskat mig mer energi på min första arbetsdag efter jullovet. Men spåren av familjens evighetslånga förkylning hänger kvar och jag har sovit dåligt i natt ... Fast det var väldigt trevligt att kliva in på ett nystädat kontor och öppna mailen för att finna ett meddelande med orden "Karin Boye" och "full pott". 

I ärlighetens namn la jag ner orimligt mycket tid på manuset till Karin Boye - Ett liv. Ändå kändes det ibland som om boken inte skulle bli klar. På slutet handlade det främst om svårigheten att få tag på passande bilder. Men vi slet på, redaktör Charlotta och jag, och till slut fick Eva Andreasson allt material så hon kunde skapa layout och sätta boken. 

Efter en sådan arbetsprocess är det skönt att få bevis på att vårt hårda slit lönade sig. Så känns det nämligen när jag läser BTJ:s fin-fina omdöme om Karin Boye - Ett liv. Det här omdömet är viktigt eftersom det ofta fungerar som inköpsstöd för många bibliotek, och för att böcker på lättläst svenska sällan får några andra recensioner. 

"Det är en svår konst att skriva både lättläst och samtidigt innehållsrikt. Här lyckas Ekensten med bravur. Biografin är gedigen och en bra ingång i Boyes liv oavsett om man behöver ett mera lättläst språk eller inte. Blygsamma 47 sidor till trots lyckas Ekensten med att få in det som behövs och mer därtill. Boken innehåller även väl valda bilder. Karin Boye - Ett liv är en riktigt bra lättläst biografi."
Helhetsbetyg 5 av 5Daniel Gustavsson, BTJ-häfte nr 3/2022

Karin Boye - Ett liv kommer ut på Vilja förlag i nästa vecka. Den finns att köpa hos förlaget, hos Bokus och Adlibris. Förboka gärna ditt exemplar redan nu!

PS. I år är det precis 100 år sedan Karin Boye debuterade som författare med diktsamlingen Moln. Kommentarer