Fortsätt till huvudinnehåll

Nytt uppdrag

 Idag är det en gråkylig januaritisdag i coronans tid. Precis här och nu är vi friska i vår familj, men det känns som om det är omöjligt att värja sig mot omikronvarianten. Vi får se, vi tar en dag i taget ... I min hemkommun har en del förskolor behövt stänga helt för att det saknas personal och många skolor har ställt om till distansundervisning. Jag hoppas att virusläget lugnat ner sig tills jag ska ut på författarbesök i slutet av mars. Annars kör vi digitalt så klart, det funkar också!

Den här veckan har startat med redigering/komplettering av en faktabok som jag översatt och så har jag börjat redigera en skönlitterär bok som jag gör tillsammans med LL-förlaget. Det ska bli en illustrerad bok för vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och snart ska vi leta efter en passande illustratör. Alltid lika spännande med nya samarbeten! 

Och på tal om samarbeten. I nästa vecka startar jag upp ett nytt, längre uppdrag på deltid hos Hatten förlag, där min uppgift blir att skapa innehåll till en sajt som handlar om att stötta barns språkutveckling. Det här känns riktigt roligt - av många skäl! Men ett av de främsta är att Hattens material bygger på Karlstadmodellen, som är den språkträningsmodell som vi använder för att stötta dotterns språkutveckling. Till exempel så flyttade Babblarna in hos oss många år innan de blev ett stående inslag på varje förskola. Under tre år pluggade jag till handledare i Karlstadmodellen och nu får jag nytta av den kunskapen, även utanför familjen. 

Här finns ett inlägg om Karlstadmodellen som jag skrev när jag var nycertifierad handledare. Obs, länken till Nypon förlag funkar inte längre, men det gör länken till Karlstadmodellens webbsida!Kommentarer