Fortsätt till huvudinnehåll

5 år i egen regi

 Idag är det 5 år sedan jag avslutade en trygg tillsvidareanställning och blev författare på heltid. Att säga upp mig efter 27 år på Göteborg Energi, var inget lätt beslut. Från månadslön och pensionsavsättningar till ekonomisk ovisshet i en oförutsägbar bransch. Från fina kollegor till mycket ensamarbete. Men TILL det roligaste jobbet jag hittills haft i mitt liv! Och svåraste, om jag ska vara helt ärlig.

Efter 5 år är jag tryggare som företagare. Jag har bytt bolagsform från enskild firma till aktiebolag. Jag vet vilka uppdrag jag helst vill jobba med - även om jag fortfarande har svårt att tacka nej, i rädsla att förlora en inkomstkälla. Men allt oftare vågar jag vila i känslan att det kommer nya förfrågningar, fast jag måste avböja ibland.

Jag satsar vidare mot nya böcker, nya författarbesök, föreläsningar och andra uppdrag. Även om allt kan krångla, så längtar jag alltid till måndag och en ny arbetsvecka❣️Kommentarer