Fortsätt till huvudinnehåll

5 av 5 till Dunka plåt!

 Jag fick faktiskt tårar i ögonen när jag läste det fina omdömet som Dunka plåt fick i BTJ-häfte nr 5/23 ... 

”Dunka plåt av Ann-Charlotte Ekensten är från första meningen en medryckande berättelse. Den krokar upp läsaren och väcker nyfikenhet. Här finns en konflikt där det är intressant att följa hur författaren långsamt nystar upp trådarna. Dialog och miljöer gestaltas väl. Känslostämningar och händelser avlöser varandra i ett bra tempo. Texten är kort, enkel och luftigt satt med många repliker.”

Helhetsbetyg 5 av 5. 

Men vad handlar boken om då ...?

Det plingar i Antons mobil. Det är en bild på Hilda och en kille. Vem är han? Och varför svarar inte Hilda när han ringer? Svartsjukan bränner till i Anton. Han åker och träffar Liam och de andra i stället.

Stämningen är först på topp. Men plötsligt händer allt väldigt fort och ännu en gång stöter de på polisen. Men kanske har polisen fokus på annat den här gången?

I bok nummer tre om Anton och Hilda skildras svartsjuka och missförstånd, kryddat med fordonskaravaner och epadunk. Det blir också tydligt att de vuxna inte alltid har rätt … Berättelsen kan locka till samtal och diskussioner i klassrummet.

Dunka plåt och de två tidigare böckerna Körkortet och Full gas hittar du hos Nypon förlag och i nätbokhandeln. De snygga omslagen är designat av Louise Bååth.Kommentarer