Fortsätt till huvudinnehåll

Nya böcker och Italien

 Bloggåret har väl inte börjat på topp när första inlägget kommer i februari ...! Men jag har jobbat massor, och så har jag även varit på en skidresa i Italien. 

I mitten av januari kom fem nya böcker: Dunka plåt, Marja är bussförare, Dag Hammarskjöld - Ett liv, Fakta om utdöda djur och Mytiska väsen - Troll. Som vanligt är det med skräckblandad förtjusning jag bläddrar igenom mina friexemplar när de kommer ... men som tur är har jag inte upptäckt något fel i böckerna. Flera av böckerna har fått fina - extra fina - omdömen från BTJ, vilket är väldigt roligt för mig och viktigt för böckernas spridning. 

Jag har även dragit igång vårterminens arbete tillsammans med Hatten förlag, och har just nu fokus på att fylla sajten Språkbyggarna med nytt material. Det är roligt att arbeta med teamkompisar igen, och jobbet påminner mycket om mitt "gamla" arbete som kommunikatör. 

Annat som hänt är att jag startat upp samarbetet med en, för mig, ny redaktör. Tidigare jobbade vanligtvis med två mer eller mindre "fasta" redaktörer, men båda har nu fått nya arbetsuppgifter på förlaget. Självklart känns det här ovant men det kommer säkert att falla på plats. 

Sedan var det den där med Italien ... Jag är så glad att jag hängde med mina före detta kollegor på den där resan. Skidåkning har alltid varit min grej, och i kombination med god mat och härligt häng - blev det bara bäst! Och vi hade dessutom tur med vädret.Kommentarer