Fortsätt till huvudinnehåll

Nya skrivprojekt

Igår firade jag tio år som förälder. Vilket fint jubileum! Och med en son som fyller år 1 januari vet man att nyårsdagen aldrig blir en slappardag, utan en ny dag av kalas och firande.

Men idag är det vardag, en jullovsledig vardag, och då kan jag passa på att tänka över skrivprojekten. I slutet av den här månaden ska omslagen till de tre kommande böckerna vara klara. Ser verkligen fram emot att kunna visa dem. Då ska jag även berätta lite mer om böckernas handling ... Sedan är det dags att presentera böckerna i Tukans sommarkatalog samtidigt som införsäljningen börjar. Jag ska träffa förlaget efter helgerna och prata om marknadsföringen. Det kommer verkligen att hända mycket i vår!

Sedan är det även dags att skriva lite nytt. Jag har lämnat in två nya manus i samma serie som de tre kommande böckerna och jag väntar på respons från förlaget. Jag skriver även på ett manus till en kapitelbok för förskolebarn men där har jag ännu en bit kvar. Samtidigt är jag lockad av att börja på ett längre projekt, en roman för vuxna och/eller unga vuxna. Handlingen finns i mitt huvud men jag har inte skrivit ned något ännu. Det finns många olika sätt att arbete och jag är helt enkelt inte speciellt bra på att göra synopsis. Jag är känslostyrd när jag arbetar, berättelserna växer fram under tiden jag skriver. Men med en längre berättelse kanske jag behöver vara lite mer strukturerad. Det återstår att se.

Det mest akuta och något av de svåraste jag har skrivit är texten till författarporträttet. Där har jag också en bit kvar och deadline närmar sig ...

Som sagt, som debutant kommer jag att vara med om mycket nytt under våren. Och det kommer även de fem nya bloggarna på Debutantbloggen att vara. Det ska bli spännande att följa deras resor inför och efter utgivning.

Kommentarer