Fortsätt till huvudinnehåll

Deckarsnack på Fyren

Idag fanns ett helt annat författarbesök på agendan. Jag var på Fyren i Kungsbacka och lyssnade när författaren Christoffer Carlsson blev utfrågad av Kerstin Bergman från Svenska Deckarakademin. Ett intressant samtal som avslutades med några deckartips från Kerstin. Jag har sett Christoffer Carlsson i bloggosfären sedan han debuterade med Fallet Vincent Franke och gillade verkligen hans första bok om Leo Junker, Den osynliga mannen från Salem. Inte en helt vanlig polisdeckare, skulle jag säga.

Under dagens samtal berättade Christoffer vad som fick honom att börja skriva, om hans intresse för just kriminalromaner och hur han arbetar själv. Det var spännande att höra hur Christoffers berättelser växer fram på intuition och känsla, utan strukturerade synopsis. Det liknar mitt eget sätt att skriva. Jag gör ingen plan när jag börjar utan låter historien komma till mig efterhand. Och där upphör likheterna ... ;-)

Tyvärr var det väldigt lite folk i publiken - så synd när biblioteket bjuder in väletablerade författare. Jag anar att vädret gjorde sitt, en och annan valde säkert att stanna ute i solen istället. Men att vi var få gjorde att det blev en ganska personlig stund. Lite stjärnögd blev jag och bad om ett idolporträtt tillsammans med Christoffer och Kerstin ...

Nu ska jag genast klicka hem Christoffers Den fallande detektiven samt två av böckerna som Kerstin tipsade om: Låt mig ta din hand av Tove Alsterdal och Katarina Wennstams deckare om Charlotta Lugn: Svikaren. Det var ett tag sedan jag hade ett riktigt deckarsvep - det är dags nu!

Kommentarer