Fortsätt till huvudinnehåll

Författarbesök på Särö skola

Det finns guldstunder och så finns det guldstunder. Den här förmiddagen var en riktigt glittrande sådan. Jag gjorde mitt första större skolbesök i egenskap av författare på Särö skola idag. Är väl medveten om att jag fick en riktig smakstart: en superengagerad skolbibliotekarie och lärare som förberett sina klasser genom att läsa mina böcker och hjälpa barnen att formulera frågor. Och barnen! Härliga ungar som ville lyssna och ställa smarta frågor.

På Särö skola har man jobbat kring Bokjuryn och barnen har fått rösta och motivera vilka böcker från förra året de gillat bäst. Förmiddagen idag, där jag var ett av inslagen, var en avslutning på det här arbetet.

Jag träffade alla elever i klasserna f-3, uppdelat på två samlingar i matsalen. Vid varje tillfälle hade några barn utsetts till reportrar som skulle ställa frågor till mig. Bibliotekarien Mia var dagen till ära utklädd till Foxy - Bokjuryns maskot som ofta frågar ut olika författare.

Böckerna om Tage på camping har blivit populära i framförallt f-1-klasserna och många av dagens frågor rörde berättelserna om Tage. Men det blev även frågor om hur en bok blir till och hur det är att jobba som författare.

När blir Tage film? Du kan ju bli bättre än Martin Widmark! Det är några citat jag ska ta med mig från dagen :-)

Nu har jag fått blodad tand och gör gärna fler författarbesök. Vill du boka mig? Kolla under fliken Om mig.

Tyvärr kan jag inte visa bilder på de härliga, nyfikna och smarta barnen (godkännande från föräldrar krävs) men jag vill ju ändå visa något från förmiddagen ...

Kommentarer