Fortsätt till huvudinnehåll

Världsbokdagen 2015

Idag firas Världsbokdagen över ja, just hela världen. Sveriges bibliotek och skolor sjuder av roliga bokliga evenemang. Själv har jag en riktigt trevlig bok-vecka där både gårdagens bokrelease och morgondagens skolbesök finns inbokade. Jag sitter just nu och klurar på hur jag på bästa sätt ska besvara barnens frågor imorgon. Därför finns inte så mycket kraft kvar till ett intressant blogginlägg dagen till ära ...

Men jag tycker självklart att det är bokens dag varje dag och du kan alltid fira med att läsa en bok själv eller att läsa högt för någon annan. Gör´t bara!

Vill du ha tips på nya böcker presenterades alldeles nyss resultatet av Bokjuryns omröstning bland 2014 års utgivning av barn- och ungdomsböcker. Hela listan över populära böcker hittar du på sajten Barnensbibliotek.

PS. Även om inte Tage på camping finns med på listan vet jag att många röstade på de böckerna, tack snälla!

Kommentarer