Fortsätt till huvudinnehåll

Deckartips

Idag har Svenska Deckarakademin utsett 2015 års bästa kriminalromaner och vann gjorde Anders de la Mottes UltiMatum. Den boken köpte jag och fick signerad av författaren själv på Bokmässan i år. Men jag har inte riktigt kommit igång med den ännu. Dags nu!

Övriga nominerade var:
Måltavla av Ingrid Hedström
STHLM delete av Jens Lapidus
Skymningsflickan av Katarina Wennstam
Orten av Joakim Zander

Till årets bästa översatta kriminalroman utsågs Galveston av Nic Pizzolatto.

En av mina favoritförfattare Sara Lövestam utsågs till bästa debutant för boken Sanning med modifikation. Och då menar man debutant i deckargenren! Jag har läst det mesta av Lövestam men inte just den här boken.

När jag ser alla titlarna inser jag att det finns en del att läsa ikapp på deckarsidan. Jag gillar verkligen deckare men det har blivit mer barn- och ungdomsböcker på senare tid. Mest nyfiken är jag på Sanning med modifikation, Skymningsflickan och Orten.

Grattis alla deckarförfattare!

Kommentarer