Fortsätt till huvudinnehåll

Säg hej till Ivar!

Som jag berättat tidigare kommer jag ut med tre nya böcker i januari. Våga hoppa och Linus och Tim har jag redan visat här på bloggen. Och idag kan jag stolt presentera Rädda pandan!

Bokens huvudperson heter Ivar men Ali och Saga har också viktiga roller. Texten på baksidan av boken låter såhär:

Ivar gillar djur och natur. Det gör hans vän Ali också. Men i skolan finns Saga. Hon retar Ivar för att han gillar pandor. Som tur är har Ivar fler kompisar på nätet som han kan prata med. Andra som också älskar pandor. Pandis till exempel. Men vem är hon egentligen?

Inspiration till den här boken fick jag genom en nyhetsartikel om pandor. Arbetet med att rädda de vilda pandorna i Kina har nämligen gått framåt och vid den senaste räkningen hade pandorna glädjande nog ökat från 1600 till 1864 individer. Eftersom jag själv brinner för miljöfrågor tyckte jag att det här var en klockren idé till en bok. Som tur var tyckte förlaget det också :-)

Rädda pandan! är i första hand skriven för barn/ungdomar i lägre tonåren som vill läsa en spännande och lite kortare bok med ett lättläst språk. Det kaxiga omslaget är tecknat av Johan Reich och Rädda pandan! kommer ut på Nypon förlag i januari 2016.

Kommentarer

 1. Hej Ivar! Spännande! Och imponerande vad du är produktiv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Och tack! 2016 kommer bli ett maxat utgivningsår ...

   Radera
 2. Grattis! Härligt med maxat utgivningsår, det skulle jag också vilja ha. Jag får satsa på 2017 i stället!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar