Fortsätt till huvudinnehåll

Stadsvandring i Sveg

Det är en märklig upplevelse att ha så mycket tid att skriva och tänka på sina berättelser som man har under en skrivarresa. Just den upplevelsen kräver ett helt eget blogginlägg och det kommer lite senare när jag fått mer distans.

Men för att inte bli helt insnöade har vi tagit oss utanför Mankellgården någon gång varje dag. Självklart har vi besökt Kulturcentrum Mankell som finns på biblioteket i Sveg. Där kunde vi läsa om Henning Mankells liv och resor och bläddra i många av hans böcker. Givetvis kollade vi in bibliotekets utbud och jag blev glad att hitta Linus och Tim i bokhyllan.

Kulturcentret har satt ihop en författarvandring genom Sveg med skyltar vid platser som finns med i några av Henning Mankells böcker. Vi gick den rundan och fick samtidigt en överblick av staden och alla som bor här ... Jo, för det var väldigt mycket folk ute. Det var nämligen student i Sveg den här dagen och lastbilsflak med festande ungdomar trafikerade gatorna.

I Sveg ligger ett café som heter Café Cineast och har smarrig fika och häftig femtiotalsinredning med filmtema. Cineast har fått ett eget inlägg på min andra blogg, Campingfamiljen.

I collaget här nedan ser du världens största träbjörn som står mitt i stan (björnen är Härjedalens landskapsdjur), vackra älven Ljusnan som flyter förbi Sveg, en glimt från Mankells kulturcentrum och Linus så klart :-)

Kommentarer