Fortsätt till huvudinnehåll

Väntan ...

Det finns hur många blogginlägg som helst om författare som väntar. Väntan på att få ett manus antaget (eller refuserat!), väntan på att själva "bokjobbet" ska dra igång efter antagning - förlagets utgivningskö är ofta lång och sedan väntan på den färdiga, tryckta boken. Tålamod är en dygd ...

Just nu väntar jag på många olika saker och besked från olika håll. Dels väntar jag på att få hålla höstens böcker i mina hand, dels väntar jag besked på flera manus. Även om jag vid det här laget är van vid väntan så är det jobbigt och ibland rent av passiviserande. Jag vet att det bästa och mest konstruktiva är att fokusera på nya berättelser, men ofta är det lättare sagt än gjort.

I förra veckan fick jag i varje fall ett muntligt "ja" till ett inskickat manus och det känns såklart superkul! Två böcker är nu klara för 2017 och båda är faktiskt faktaböcker. Nu är ju tanken att det ska komma ut fler böcker i några av mina serier men ännu har jag inte fått okej på de manus jag skickat in. Så jag fortsätter vänta ...

Kommentarer