Fortsätt till huvudinnehåll

Fredrik Backman

Ibland får jag frågor om författare eller böcker som inspirerar mig. Det finns naturligtvis flera stycken; Åsa Lind, Mårten Melin, Ann-Helén Laestadius med flera ... Men väldigt ofta nämner jag Fredrik Backman och någon av hans böcker.

I ansökningsbrevet till skrivpedagogutbildningen lyfte jag fram En man som heter Ove som exempel på en bok som inspirerar mitt eget skrivande. Kanske inte ett höglitterärt val - vilket Backman själv hade hållit med om - men jag är så imponerad av hans sätt att berätta en historia, en historia som svänger, lockar och berör. Därför kanske det inte är så konstigt att jag verkligen gillade Fredrik Backmans Sommar i P1. Speciellt då han pratade mycket om att skriva. Och att tänka. Lyssna här!

Kommentarer

 1. Jag lyssnade också på det igår. Så himla bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tog till mig det om att TÄNKA på sin berättelse.

   Radera
 2. Jag ÄLSKAR Fredrik Backman! Kanske Sveriges bästa författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir alltid inspirerad av att höra hur andra författare arbetar. Men jag VET att det inte finns någon hemlig formel ;-)

   Radera

Skicka en kommentar