Fortsätt till huvudinnehåll

Pausfågel

Veckan har rullat på och nu drar det ihop sig till semesterpaus här på bloggen. De senaste dagarna har jag jobbat med två olika bilderboksmanus. Det är ju ingen hemlighet att jag gärna vill bli utgiven med en bilderbok. Jag älskar bilderböcker och vill nå även den yngsta läsarkretsen. Eller lyssnarkretsen. För det är något speciellt att skapa något som både en vuxen läsare och en yngre lyssnare kan njuta av tillsammans.

Och bilder då?! Nej, jag illustrerar inte själv. Det fungerar utmärkt att skicka in ett bilderboksmanus utan illustrationer. Många förlag föredrar att få texter separat och sedan själva kombinera författare och bildskapare. När det gäller just dessa manus så samarbetar jag med en illustratör kring det ena.

Jag brukar tipsa om Pausfågeln i P2 inför semestern. Jag är inte alls bra på fåglar, men jag önskar att jag vore det. Kanske kan jag lära mig att känna igen någon ny nu i sommar?! Hursomhelst spelar ett par fåglar viktiga roller i ett av mina aktuella manus ...

Jag beräknar återvända här på bloggen framåt 7 augusti. Under tiden hänger jag en del på Facebook, Instagram och min andra blogg Campingfamiljen. Följ mig gärna där. Ha det gott i sommar!

Kommentarer