Fortsätt till huvudinnehåll

Nya böcker

Nu har författarexemplaren av höstens böcker kommit! Jag tröttnar aldrig på doften och ljudet av nytryckt bok. Du vet, det knastrar ofta lite i bokens rygg första gången man öppnar den. Det är en härligt grön kvartett den här gången. Faktaböcker med tema djur är alltid gröna, det har förlaget bestämt i förväg. Men att både Taggad på Insta och Linus och Sunna också blev gröna är mer av en slump.

I Taggad på Insta får du möta Erik, Love och Tara från boken Mer än bara fotboll. Men den här gången är det mest fokus på Erik och Tara och hur de hanterar situationen när Tara blir utsatt för näthat. Boken vänder sig till läsare på mellanstadiet och jag tror att den kan öppna upp till samtal om hur vi beter oss mot varandra på nätet. Det är en kapitelbok med några få illustrationer som Sofia Falkenhem har skapat.

Linus och Sunna är den fjärde boken i serien Djurdoktorn och den här gången följer Linus med sin mamma ut till ett stall för att hjälpa en häst som skadat sig. Serien Djurdoktorn vänder sig främst till lågstadiet men funkar även längre upp i åldrarna för den som vill läsa korta, illustrerade berättelser. Och som vanligt är det Carolina Ståhlberg som illustrerar.

Fakta om älgar är faktiskt den första faktabok jag skrivit men inte förrän nu var tiden mogen för utgivning. Passande nog publiceras boken samma vecka som "alla" pratar om den vita älgen i Värmland. Och visst finns en vit älg med i boken, men fokus ligger på alla älgars liv och leverne - oavsett färg. Fakta om älgar passar egentligen alla åldrar, beroende på läsmognad men jag tror att den främst kommer att finnas bland läsare på låg- och mellanstadiet och hos nya svenskar. "Ett utmärkt exempel på en intressant, välgjord och lättläst faktabok", blev omdömet från BTJ:s lektör.

Minifakta om djurungar på landet är min tredje minifakta om djurungar. Den här gången möter läsaren fem tamdjur som är vanliga på svenska bondgårdar. Det finns många böcker om bondgårdsdjur och jag är mycket nöjd att BTJ:s lektör speciellt lyfter fram att boken inte uppfattas som en småbarnsbok! Även bilderna får ett fint omdöme. Minifakta passar att läsa högt i förskolan och läsa själv på lågstadiet. Men även som lästräning för äldre läsare.

Alla mina böcker finns att köpa hos Adlibris, Bokus, CDON eller direkt från Nypon förlag.

Kommentarer

Skicka en kommentar