Fortsätt till huvudinnehåll

Bråda dagar i firman

Det är bråda dagar i firman ... I fredags talade jag om mina böcker och skrivlektioner på Närproducerat 2017, ett evenemang från Kultur i Väst, Stadsbiblioteket Göteborg och Författarcentrum Väst. I publiken fanns bibliotekarier, pedagoger och andra litteraturintresserade. Jag blev oväntat nervös men lyckades prestera helt okej ändå, i alla fall fick jag den återkopplingen.

Några andra talare under dagen var Christin Ljungqvist som berättade om ångmaskiner, kugghjul och sin senaste äventyrsroman Vita Tigern, Louise Halvardsson som gjorde ett starkt framträdande med ett par av sina dikter, Inti Chavez Perez som bland annat har skrivit Lätta sexboken. Boka Inti för föreläsningar om sex och samlevnad - varje tonåring borde få lyssna till honom. En annan av talarna var Sara Lövestam, som faktiskt är en av mina favoritförfattare. Läs Hjärta av jazz, om du inte gjort det!

Mot slutet av dagen spelades ett live-avsnitt av Dynamopodden in. Det är bibliotekarier och pedagoger från Stadsbiblioteket i Göteborg som tipsar om ungdomslitteratur. Lyssna gärna - det är en rolig podd! Något annat roligt var att jag träffade Åsa Storck för första gången. Vi följer varandras spår i de sociala kanalerna men att träffas i levande livet är ju ändå det bästa! Åsa och jag är förlagskollegor på Vilja.

Efter en späckad fredag var det dags att ladda om för att medverka på Halländsk bokmässa i Varberg. Jag måste erkänna att jag var ganska trött och inte speciellt peppad att packa böcker och skriva skyltar. Men det blir ju alltid trevligt när man kommer iväg. Bäst med Halländsk bokmässa är att träffa författarkollegor och bibliotekarier. Och läsare förstås ... men mässan var faktiskt inte så välbesökt som man skulle kunna önska. Verkligen synd att inte blev fler besökare eftersom evenemanget är mysigt. Själv delade jag bord med Anna-Carin Svanå, som du kan se på bilden här nedan.

Efter två dagar av utåtriktat arbete ligger två intensiva veckor på hemmakontoret framför mig. Nu har studenterna på Linnéuniversitetets kurs Att skriva barnlitteratur lämnat in "min" skrivuppgift och för mig väntar spännande läsning och responsarbete. Dessutom ska jag redigera och leta bilder till två minifaktaböcker. Nu kör vi måndag!


Pia Johansson hjälper mig att hålla mikrofonen för att jag ska kunna tala med tecken som stöd.


Christin Ljungqvist berättade om Vita Tigern.


Louise Halvardsson framförde några av sina dikter.


Inspelning av Dynamopodden.


Anna-Carin Svanå och jag delade bord på Halländsk bokmässa i Varberg.

Kommentarer

 1. Det låter onekligen intensivt. Men så är det att vara författare på heltid (antar jag).

  Jag vill också skaffa en sådan där fin backdroppsak som du har på sista bilden! Det ser så proffsigt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är bra med en "rulle" att dra upp, även om jag inte använder den så ofta. Men om man ska signera är det kanonbra!

   Radera

Skicka en kommentar