Fortsätt till huvudinnehåll

Minifakta om djurungar hemma

Minifakta om djurungar hemma blir nummer fyra i min faktabokserie om djurungar. Som titeln antyder handlar det om tama djur även denna gång och i boken får du korta fakta om om katt, hund, kanin, hamster och undulat. Tillsammans med bedårande bilder av djurungar, förstås! Att vi själva nyligen "blivit med hund" sammanfaller som en lycklig slump, annars har vi inte haft så många husdjur i familjen. Däremot har jag tidigare i livet haft flera katter och akvariefiskar.

Att jobba med minifakta är jättekul - och krävande. I dessa böcker ska språket vara väldigt enkelt och jag behöver begränsa innehållet ännu mer än i mina "Fakta om". Jag får nästan alltid tillbaka manuset från förlaget med kommentaren: kortare! lättare! Och även om det känns omöjligt så så går det oftast att förenkla ännu ett snäpp.

Minifakta om djurungar hemma kommer i januari 2017 men jag har faktiskt ett färdigt manus för ytterligare en bok i serien.

Kommentarer