Fortsätt till huvudinnehåll

Mer om Taggad på Insta

Äntligen finns Taggad på Insta att köpa igen! Boken sålde slut snabbare än väntat och tryckeriet hade ingen lucka för tilltryck. Men nu finns nytryckta exemplar att beställa från exempelvis Nypon förlag, Bokus och Adlibris. Naturligtvis finns boken även att låna på många bibliotek.

Taggad på Insta har verkligen fått ett fantastiskt mottagande! Jag har tidigare skrivit om fina omdömen hos olika bloggar och att Kulturrådet valt ut boken till säsongens Barn- och ungdomskatalog. Nu har Bibliotekstjänst (BTJ) även utsett boken till en av månadens godbitar. Dessutom blev jag "taggad på Insta" och fick veta att Piteå-Tidningen har boken som boktips med fina formuleringar som "trovärdig och nära barnens vardag" i artikeln. Tack till @sjulnasbibblan och @pitebibblan, som uppmärksammade mig på detta!

Taggad på Insta handlar om hur Erik och Tara löser situationen när Tara råkar ut för att någon startat ett hatkonto om henne på Instagram. Förutom att boken innehåller en spännande berättelse kan den användas för diskussioner om såväl nätetik som källkritik.

Boken är skriven på lätt svenska och vänder sig främst till läsare på mellanstadiet men fungerar även längre upp i särskolans årskurser. Sofia Falkenhem har gjort det fina omslaget och övriga illustrationer i boken. Det finns ett arbetsmaterial kopplat till boken på Nypon förlags webbplats, helt gratis att ladda ner och skriva ut.

Kommentarer