Fortsätt till huvudinnehåll

Fakta om dansband

I fredags fick jag förhandsexemplar av några av vårens böcker. Bland annat dök den här godingen upp: Fakta om dansband. Dansbanden är en del av den svenska kulturen och de spelar musik som passar att dansa till. Men vilken typ av dans? Och hur jobbar ett dansband? Visste du att många band spelar 150 kvällar på ett år? Förutom lättläst fakta hittar du intervjuer med populära dansband som Arvingarna, Blender och Sannex. "Dansbandsprofessorn" Thomas Deutgen bidrar även med sin syn på fenomenet dansband.

Kanske undrar du hur jag kom på idén att skriva en faktabok om dansband? Min ledstjärna är läsglädje för alla, oavsett förutsättningar. Vägen till läsglädje varierar väldigt, men ett spår är att hitta ämnen som intresserar. Därför vill jag bidra till en mångfald bland ämnen och teman i såväl mina faktaböcker som skönlitterära berättelser. Målgruppen för Fakta om dansband är ungdomar och vuxna som är intresserade av musikstilen och samtidigt behöver en bok på lättläst svenska.

Kanske undrar du nu över mitt eget förhållande till dansband? Självklart hade jag inte skrivit den här boken om jag varit ointresserad av ämnet. Jag älskar att bugga! Och den bästa musiken att bugga till är dansbandsmusik. Numera buggar jag inte så ofta. Det finns tyvärr inte plats för dans i mitt liv just nu. Men jag lyssnar fortfarande till mina favoriter bland dansbanden och kanske är det just dessa band som får lite extra plats i boken ...?

Fakta om dansband finns att köpa bland annat hos Nypon förlag, Adlibris och Bokus.

Kommentarer