Fortsätt till huvudinnehåll

Jullov, platta paket & stipendium

Jag tokjobbar, men njuter ändå av att skriva mitt nuvarande manus - en lättläst biografi om Nobelpristagaren och vetenskapsikonen Marie Curie. Den största utmaningen är - som alltid när det gäller lättläst fakta - att välja bort. Kanske är det ännu lite svårare den här gången, med tanke på att det finns så mycket att berätta om den här speciella kvinnan. Dessutom arbetade hon med saker som är svåra att göra lättlästa; kemi och fysik. Ändå är det njutbart att skriva. Och tur är väl det, för jag kommer behöva arbeta en hel del under jullovet.

Lyckligtvis har vi inga speciella planer för årets lov. Jag hoppas på god mat och hemmamys med brädspel, filmer och någorlunda harmoni mellan barnens olika önskemål. Vi ska definitivt gå på bio och se Frost 2, den filmen har dottern väntat länge på. Själv vill jag även se The Rise of Skywalker, kanske får jag med mig tonårssonen?

Idag har jag slagit in julklappar till okända mottagare. På julafton arrangerar Vallda kyrka ett julfirande för de som vill fira i gemenskap med andra. Alla vet ju att hårda, platta paket är de bästa och när några av gästerna har ett annat modersmål än svenska - vad kan bli bättre än lättlästa böcker?!

Dessutom fick jag en egen julklapp idag. Det blev ett stipendium på 50 000 kronor från Sveriges Läromedelsförfattares Förbund. Jag tackar och bockar! Det här är både välbehövligt och ett kvitto på att jag gör bra saker.

Och med det så önskar jag en god jul och ett gott nytt år!

Kommentarer

 1. Grattis till stipendiet! Jag fick inget alls i år så det blir till att fortsätta med olika extrajobb (som under hösten tagit typ all tid).
  Grattis också till att skriva om Marie Curie, hon har verkligen ett fascinerande levnadsöde. Jag läste massor om henne en gång för att skriva en text om henne. Jag ville lyfta ner henne till ungdomar och då valde jag att fokusera på hennes ungdom. Då hon dansade som de flesta ungdomar och innan hon blev arbetsnarkoman och dubbel Nobelpristagare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, snälla! Det är verkligen fängslande att läsa om Madame Curie. Jag har mycket svårt att begränsa innehållet till den här typen av bok.

   Radera

Skicka en kommentar