Fortsätt till huvudinnehåll

Mia, Tarek och Gustav Vasa

 Jag kan se tillbaka på en bra arbetsvecka. Jag har fått min första feedback från förlaget på manuset Gustav Vasa - Ett liv och den var positiv! Självklart återstår mycket jobb, jag vet att texten både är för lång och för svår som den ser ut nu. Men det är alltid en lättnad att få helheten "godkänd". Samtidigt som vi drar igång redigeringsarbetet ska jag också arbeta med texten till Fakta om Gustav Vasa. Jo, du läste rätt - det blir TVÅ böcker om Gustav Vasa i höst. En längre för äldre läsare och en kortare för yngre läsare. 

I veckan har jag även redigerat mitt fjärde manus om Mia och Tarek. Och vilka är de då ...? Jo, det är huvudpersonerna i böckerna jag skriver för Bona Signum, som ska ingå i ett läromedel för särgymnasiet och lärvux. Totalt ska vi göra fem skönlitterära böcker med tillhörande arbetsmaterial. Berättelserna vänder sig till unga vuxna med stora läsutmaningar och ska därför vara korta, enkla och samtidigt ha ett åldersrelevant innehåll. Det här är en verklig utmaning - en rolig sådan! 

Böckerna om Mia och Tarek illustreras av Carina Ståhlberg och i veckan har hon presenterat både skisser och en del färdiga bilder. Superfina bilder. Det kommer bli väldigt trevligt att hänga med Mia och Tarek! Eller vad säger du ...? Böckerna släpps framåt hösten. Kommentarer