Fortsätt till huvudinnehåll

Trevliga manusbesked

 Igår fick jag två trevliga manusbesked! Det ena rör en bok i serien Vilja jobba, alltså den serie där nya boken Ivan är vårdbiträde ingår. Men den här gången är det en annan huvudkaraktär och ett annat yrke. 

Det andra manuset ska bli en ungdomsbok, från13 år och uppåt. Det manuset kom till på ett lite speciellt sätt ... Som gästlärare på Linnéuniversitetets kurs Att skriva barnlitteratur har jag en uppgift till studenterna. De ska skriva upptakten till en lättläst berättelse och omfattningen ska vara cirka 500 ord. Den som vill kan skriva en hel berättelse på 500 ord, till exempel så har Ivan är vårditräde just detta omfång. 

Hur som helst, jag bestämde mig för att själv göra studenternas uppgift. Och det var så roligt att jag bara fortsatte skriva! Inspirationen fick jag från en händelse som precis inträffat i min närhet. Jag vet att det låter kryptiskt, men det är för tidigt att berätta vad boken handlar om eftersom den kommer ut först våren 2022. Hur många ord blev det då? Runt 2 900 ord, faktiskt en av mina längre böcker. Men manuset ska redigeras förstås, så den siffran kan förändras både uppåt och nedåt. 

På tal om längre böcker så startade jag igår en utbildning som jag hoppas ska stötta mitt romanskrivande. Kursen kallas Mosaik med Monika och Monika heter Fagerholm i efternamn. Hennes senast utgivna bok är Vem dödade bambi? och den förärades nyligen Nordiska rådets litteraturpris. Vid sidan av sitt egna skrivande, stöttar Monika många andra författare och hon kallar sin metod "mosaik". Jag återkommer i ämnet längre fram. Spännande är det i alla fall!
Kommentarer