Fortsätt till huvudinnehåll

Fredag nu igen!

 Det har blivit mycket Gustav Vasa även den här veckan. Redaktören och jag har bollat manuset mellan oss och vi har också gått igenom mina bildförslag till boken. Jag fick extremt fint feedback från lättlästgranskaren på förlaget, citat: Lättläst, informativ, koncist och intressant. Jämn i språket, lagom mycket text, inget tjafs. Kanonbra! 

Orden gjorde mig glad och stolt, eftersom det är exakt det här jag vill uppnå i mina lättlästa böcker. Men viss oro återstår då manuset just nu ligger hos en faktagranskare. Det är en riktig Vasa-expert som faktagranskar och jag ska berätta mer om hen senare. 

Annat som jag arbetat med den här veckan är översättningen av den nya boken i Koll på-serien. Det är en omfattande och bitvis krånglig text men nu har jag lyckats beta av veckans beting, som var att göra den rena översättningen. I nästa vecka ska jag att gå igenom texten på nytt, för att göra lättlästbearbetningen. 

Äntligen kom BTJ:s omdöme om Snusk på Snapchat och det var positivt. Eller vad sägs om högaktuell, lättläst och viktig bok?!

Barn- och ungdomslitterära sektionen inom Författarförbundet, BULT, har en Facebookgrupp. På fredagar dyker "Fredagsfrågan" upp som ett himla trevlig inslag. Jag tycker faktiskt att det känns lite som en fredagsfika med kollegor. Idag var frågan: Hur skulle du beskriva din skrivplats just nu med en haiku? Och det passar bra att avsluta dagens blogginlägg med min haiku ...

Dammig är skärmen,
tulpaner som vräker sig.
Fredag nu igen!


Kommentarer