Fortsätt till huvudinnehåll

Vilken vecka!

 Femton digitala författarbesök på raken kräver förberedelser, närvaro, humor, kaffe och mod att lita till tekniken. På det hela taget har det gått väldigt bra under Göteborgs digitala Litteraturvecka. Vid ett besök gick skolans nätverk ner, men vi kunde återuppta lektionen efter ett par minuter. Och vid ett annat besök "laggade" min presentation under en kortare period. Jag är numera van vid digitala författarbesök och hetsar inte upp mig så mycket om det strular. Det mesta går oftast att lösa. 

Men något som fick mig att gå i taket var en lapp i brevlådan där det stod att elbolaget skulle stänga av strömmen under en av mina föreläsningsdagar. Vid ett strömavbrott dör all teknik. Min laptop har inte batterikapacitet att klara en hel dag och timmar av "livesändning" kräver fast bredbandsuppkoppling. Och med Covid i familjen kunde jag inte hyra in mig någon annanstans. Situationen kändes hopplös ... Men det finns vänliga människor på elbolag och jag lyckades faktiskt få inkopplingen av vårt områdes nya elskåp framflyttad. Triumf! Och enorm lättnad. 

(Jag vet ju att det finns vänliga mäniskor på elbolag eftersom jag har arbetat på Göteborg Energi i större delen av mitt liv, fast det är ett annat bolag som sköter elleveranserna hem till mitt hus).

Under Göteborgs digitala Litteraturvecka har jag främst träffat elever i årskurs 2 och elever i särskolan. Alla har varit väl förberedda, eleverna har läst mina böcker och funderat ut frågor om allt från hur jag får idéer till så många olika böcker till vilken musik jag gillar. Jag har även fått fin respons från flera pedagoger, ibland direkt i rutan när vi avslutat vår lektion och ibland som mail efteråt ... 

”Jag ville bara säga tusen tack för idag, det var så inspirerande! Under dagen började flera elever skriva på nya berättelser.”

"Tack för ett roligt, inspirerande och bra författarbesök. Fint att det gick att genomföra så att alla kunde delta på sin egen iPad. Nu har vi mycket att prata och jobba vidare med. Tack!"

Nu ska jag ta helg ... Trevlig fredag! Kommentarer