Fortsätt till huvudinnehåll

Ekenstens Ord AB

 För några veckor sedan tog jag ett nytt steg i mitt företagande. Jag gjorde en ansökan till Bolagsverket för att bilda aktiebolaget Ekenstens Ord AB. Och idag kom godkännandet i form av ett registreringsbevis! 

Det här förändrar inget i mitt dagliga arbete, men för mig är det speciellt och viktigt. Högtidligt på något sätt. Dessutom är det ett bevis för att min verskamhet drar in så pass mycket pengar att det är ekonomiskt försvarbart att gå från enskild firma till aktiebolag. Självklart skulle jag ändå kunna fortsätta med enskild firma, men jag vill helst göra skillnad på företagets ekonomi och min egen. 

Andra fördelar är att jag kan ge mig själv en tydlig lön, vilket kan underlätta vid eventuell sjukskrivning eller kontakter med banken. Det finns även en del skattemässiga fördelar kring avdrag, bland annat för friskvård. Viktigast av allt är kanske att jag inte kan gå i personlig konkurs, om företaget gör det. Men just den här fördelen, hoppas jag slippa fundera över ändå!

Namnet Ekenstens Ord valde jag för att allt jag sysslar med handlar om ord; egna böcker, läromedel, översättningar, lättlästbearbetningar, författarbesök och föreläsningar. Och så heter jag ju Ekensten. Ekenstens Ord AB - snyggt ändå! 

Jag har startat ett samarbete med en ny ekonomikonsult som ska stötta mig i övergången mellan bolagsformerna, och min enskilda firma kommer att leva kvar även under 2022. Kommentarer