Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagsbloggen

 Kanske har detta varit mitt längsta oannonserade blogguppehåll någonsin, fast jag har nog arbetat mer än någonsin också ... 

Nu har jag avslutat höstens uppdrag som gästlärare på Linnéuniversitetets kurs Att skriva barnlitteratur som, förutom förläsningar, inneburit att läsa och ge respons på 2 x 30 studenttexter. Ett arbete som är både spännande och tidskrävande. 

Jag har (nästan) avslutat faktaboksprojektet på Engelska skolan i Skellefteå. Vid fem digitala tillfällen har jag berättat om min faktaboksprocess och levererat tips för att ta eleverna vidare i arbetet med sina egna faktatexter. Det som återstår av projektet är att jag ska lämna kort respons på elevernas texter. Är du intresserad av ett liknande projekt på din skola, så kan du läsa mer om mina författarbesök hos Författarcentrum. 

Någonstans häremellan deltog jag på Halländsk bokmässa i Falkenberg, som i år var ovanligt välbesökt. Det var riktigt kul, att träffa både besökare och författarkollegor! 

I förra veckan var jag hos Nypon och Vilja i Lund för att presentera vårens nya böcker för Studentlitteraturs säljare. Vi spelade även in några filmer, som ska användas för att marknadsföra böckerna. Det blev verkligen en givande dag! Förutom att träffa förläggare och redaktörer, så mötte jag författarkollegorna Christin Ljungqvist och Mårten Melin. Christin och jag hade sällskap på tåget och på hemvägen fick vi uppleva ett oväntat äventyr, då tågtrafiken mer eller mindre stod stilla på grund av skadegörelse. Nåja, vi kom hem till slut. 

Häromdagen damp det ner ett ovanligt trevligt meddelande i min inkorg, där Författarfonden meddelade att jag tilldelats ettårligt arbetsstipendium. Att jag blev väldigt stolt och tacksam över den tidiga julklappen, behöver jag kanske inte säga ...

Dagarna fram till jul (och en del av jullovet!) ska jag att ägna åt manus till nya faktaböcker, samt att redigera ytterligare en skönlitterär berättelse om Anton och Hilda. Det blir del två, efter Körkortet - som kommer ut i januari. 

Idag är det Nobeldagen, och att inte tipsa om Marie Curie - Ett liv, vore tjänstefel av mig ... 


Kommentarer