Fortsätt till huvudinnehåll

Året var 2022

 December går mot sitt slut och även om coronaviruset envist biter sig kvar, så har arbetsåret 2022 inte alls präglats av pandemin på samma sätt som 2020 och 2021. Det mesta är "business as usual" fast med den skillnaden att digitala arbetssätt numera ses som en smart lösning, inte en nödlösning. För mig har den mentala omställningen inneburit att jag haft ett löpande uppdrag för Hatten förlag i Stockholm under hela året och det har fungerat toppenbra! 

Något som inte fungerat fullt så bra är den här bloggen. Antalet inlägg har halverats i jämförelse med 2021, och det var också ett dåligt bloggår ... Jag har ändå inga planer på att skrota bloggen, här finns över 1 000 inlägg med inblickar i allt från mitt första förlagsavtal till heltidsförfattarens vardag. Men eventuellt ska jag tänka om när det gäller presentation av mina böcker. Jag hinner inte riktigt uppdatera i den takt jag vill, och själv avskyr jag inaktuella uppgifter på internet. Betydligt mer aktiv är jag på mitt instagramkonto @acekensten, och du är varmt välkommen att hänga med mig även där. 

Året började med att jag drog igång bolaget Ekenstens Ord AB och med ett AB så kommer en årsredovisning där verksamhetsåret sammanfattas. Och delar av den redovisningen blir ju perfekt även för bloggen. Här nedan följer en kort sammanfattning av mitt författarår 2022 och till en del avhändelserna har jag länkat blogginlägg eller annan information. 

Utgivna böcker:
Utgivna noveller: 
  • Äta kakan och ha den kvar, Hemmets veckotidning
  • Blomsterbudet, Hemmets veckotidning
  • Maj på Malö, Året Runt
Översättningar:
Författarbesök i skolor och på bibliotek:
Föreläsningar: 
Övriga uppdrag:
Särskilt stolt över:
  • Plats 78 på listan över de mest utlånade författarna i folk- och skolbibliotek år 2021 (plats 88, år 2020).
  • Femårsjubileum som egenföretagare! 
  • Stipendium från Läromedelsförfattarna. 

Nu får vi se vad 2023 kommer att bjuda på ... Det blir i alla fall nya böcker i januari, maj och augusti. Jag har även några författarbesök inbokade och så kommer jag att fortsätta mitt uppdrag för Hatten förlag. Och jag har många manus som ska skrivas ... 

Det finns förstås en hel del orosmoln som kretsar, både i den stora världen och i skrivarlyan. Vi har ett otryggt världsläge och en osäker ekonomi. Bokbranschen är under omdaning och kulturanslag ifrågasätts. Jag har också fått veta att det kommer arbetsrelaterade förändringar på närmare håll, vilket gjort mig ledsen på ett personligt plan. Men jag försöker att inte oroa mig - alltför mycket - för det jag inte kan styra. Trots allt, jag har det roligaste jobbet jag vet! Och jag har fått några nya förfrågningar kring spännande samarbeten som kanske blir verklighet nästa år. Eller året därpå! Budgetprioriteringar och ansökningar om projekstöd tar tid på sig ... 

Varma julhälsningar, och en önskan om ett gott nytt år! 

Ann-CharlotteKommentarer