Fortsätt till huvudinnehåll

Närproducerat

Idag har jag varit på Närproducerat, en författardag då västsvenska barn- och ungdomsförfattare fick möjlighet att presentera sig och sina böcker. Evenemanget riktade sig främst till bibliotekarier och pedagoger, men en och annan författaraspirant kunde slinka med. Ulf Stark inledde det hela med en timmas tänkvärda inspel. En del kändes klockrent för mig, annat höll jag inte alls med om.

Sedan var det dags för Klara Persson, Henri Gylander och Erika Hedman att berätta om sina böcker. Jag blev imponerad av allas arbeten, men den som gjorde starkast intryck på mig var Erika Hedman och hennes bok Den finaste skatten, en fotobilderbok om döden. Smärtsamt vackra fotografier och en fin berättelse som kan ligga till grund för många samtal.

Efter lunch presenterade sig Författarcentrum Väst och BarnBoksNätet och sedan var det ett intressant föredrag om tendenser inom e-boks-marknaden. Författaren Christine Ljungqvist (som är från Vallda, precis som jag!) fick avsluta dagen med att berätta om sina böcker Kaninhjärta och Fågelbarn. Populära romaner för unga vuxna, men många som bara kallar sig "vuxna" har också läst dem. Jag till exempel!

På det hela taget en bra dag med litterära förtecken.

Kommentarer