Fortsätt till huvudinnehåll

Ordkonstnär

Igår gick jag med i gruppen Författare på Facebook. Lite tveksam var jag eftersom titeln "författare" känns lite förmäten när jag inte givit ut en endaste liten bok. Men styrkt av att jag faktiskt har ett förlagsavtal hemma för påseende, ansökte jag om tillträde.

Jag fick vara med. Det finns nämligen inga krav på formella författarframgångar.

Hursom, jag fastnade för en tråd om författare vars språk betytt mycket för det egna skrivandet. Åsa Lind blev mitt bidrag. Hon har skrivit böckerna om Sandvargen. Jag skulle kategorierisera dem som högläsningsböcker för barn 5-8 år. Men jag kan läsa dem om och om igen bara för att språket är så vackert.

Meningarna dansar, hoppar och ringlar fram. Målande ord varvas med raka och innebörden är både drömmande poetisk och vardagligt enkel. Han är en riktig filosof, den där Sandvargen. Hör bara "Problemet med farligheter är att i början verkar de ofta rätt så ofarliga och trevliga". Tillsammans med Zackarina tar han sig än livets alla frågor, allt från glädje och vänskap till död och längtan.

Der finns tre böcker om Sandvargen, vilka slagits samman i Stora boken om Sandvargen. Läs!

Kommentarer