Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässan dag två

Efter en lång förstadag på Bokmässan hängde jag inte på låset dag två. Jag var ganska mör från början och dessutom skulle fredagen avslutas med förlagsmiddag. Men vid lunch var jag åter på plats i bokens högborg.

Jag lyssnade på fler författarprat och kunde inte låta bli att köpa fler böcker: Pax-böckerna Nidstången och Grimmen av Åsa Larsson och Ingela Korsell och En regning dag av Sanna Julin med illustrationer av Millis Sarri. Jag tog en långfika med kursare från en skrivutbildning och bara flöt omkring i vimlet.

Jag har under de här dagarna även lyckats bli lite stjärnögd när jag hälsade på Mårten Melin och Johan Unenge, rockstjärnor i barnboksvärlden och medlemmar av Svenska Barnboksakademin.

På kvällen var det alltså Tukans förlagsmiddag och där fick jag bland annat sällskap av ovan nämnda Millis. En trevlig kväll!

Idag - lördag - hoppar jag över Bokmässan. Jag vilar mig i form för ett nytt besök tillsammans med sonen imorgon!

Johan Ajvide Lindqvist intervjuas på Sveriges Radios scen.

Camilla Läckberg och Millis Sarri signerar Super-Charlie.

Marie-Louise Fritzén med sitt förstlingsverk Silverblänk.

Martin Widmark berättar om ett barnboksprojekt i Indien.

Patrik Lundberg talar om sin nya bok Onanisterna, som skildrar en uppväxt i Sölvesborg.

Åsa Larsson och Ingela Korsell berättar om arbetet med Pax-serien. Henrik Jonsson som illustrerar böckerna står och tecknar med ryggen till.

Kommentarer