Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässesöndag

Idag tillbringade jag dryga fem timmar på Bokmässan tillsammans med min son. Det tycker jag är rätt imponerande av en 10-åring, men han har kanske ärvt sin mors bokintresse ;-)

Vi har klämt, känt och köpt en hel del spännande böcker - med och utan signeringar. Först lyssnade till Anders Jacobsson när han berättade om sin nya bokserie som handlar om Herr Allvarlig Kip Jansson. Den här serien skriver Anders ensam utan sin ständige vapendragare Sören Olsson och böckerna bygger en hel del på Anders eget liv. Vi köpte bok nummer två i serien, De mystiska huggtänderna, och jag kan avslöja att sonen kastat sig över den.

Vi lyssnade även när Jenny Rogneby blev intervjuad om sin debutbok Leona - Tärningen är kastad. Det är en kriminalroman och oavsett vad man tycker om boken (har inte läst ännu!) kan Jenny presentera en fantastisk framgångssaga i bokbranschen. Hennes första manus i livet blev antaget av 10 (!) förlag och den färdiga boken har sålt kanonbra i Sverige och är nu även såld till sju andra länder. Filmbolag både i Sverige och USA är intresserade av att filmatisera berättelsen. Till Jenny: Hatten av!

En helt annan författare och bok som jag varit nyfiken på är I varje droppe är en ädelsten av Malin Biller. Det är en bok som innehåller ett urval av Frödings dikter - i serieformat! Jag hann lyssna en liten stund på Malins berättelse innan sonen tröttnade. Tyvärr kände jag att bokkontot var så gott som övertrasserat så jag kunde inte köpa boken idag.

I en av mina "hemmamontrar" serverades smarriga smoothies av duktiga hjälpredor. Det var Ulrika Davidsson som fixade frukost- och mellisförslag ur sin bok Hälsosam familj på 30 dagar. Eftersom jag brukar använda samma ingredienser som Ulrika måste vi redan vara en hyfsat hälsosam familj!

Sist men inte minst lyssnade vi när Simona Ahrnstedt blev intervjuad på Litteraturscenen. Simona går under epitetet "Sveriges romancedrottning" och med glimten i ögat säger hon själv att det är ganska enkelt eftersom hon är rätt ensam om att skriva i den här genren i vårt land. Hennes tre första böcker är historiska romantiska romaner och jag har verkligen gillat dem. Den nya boken heter En enda natt och utspelar sig i finansvärlden i dag. Simona är underhållande att lyssna till och det är alltid roligt att köpa signerade böcker. Speciellt när författaren kommer ihåg att hon signerade en bok till mig för ett år sedan!

Kommentarer

  1. Tack att du kom! Hoppas jag får låna bilden från mitt framträdande på Berättarscenen. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga problem! Skärmen gav ett konstigt motljus, men du blev snygg ändå :-)

      Radera

Skicka en kommentar